Tuesday, 19 September 2017

Jpop Jdrama dulu....

Assalamualaikum semua..

Halo halo halo. Thank you sangat sudi komen sudi baca dan sudi follow. InsyaAllah saya akan singgah blog sesiapa yang sudi. Yang mana terlepas tu, sila ketuk skit saya 😂

Okay....back to tajuk entri.

Jpop Jdrama.
Satu ketika dulu kot la korang ingat lagi sebelum Zaman zaman winter sonata menggila dekat Malaysia, negara sushi masuk dulu penuh bergaya. Dulu time saya kecil cinonet saya ingat ingat lupa lagi drama Oshin tu. Famous kan?

Macam saya...dulu antara yang saya memang suke tahap giler giler ounya suka adalah jdrama 'Power Office Girl' ...pastu 'Great Teacher Onizuka' ...pastu 'With Love'...
uish banyak lagi ahhhh..

Power office girl


Giler best power office girl ni...dedengar dah ada sampai 4 siri tapi saya folo yang dua earlier. Tapi sampai ke siri 4 masih Chinatsu lah watak utama cuma takde la ume, sawako dan lain lain. Best wo....cite ni takde la cintan cintun mana. Pasal department buangan kompeni yang kene bantai wat kerja buruh segala macam punya manusia tak suka ngan dorang ni. Tapi tanpa dorang haru biru company yela sapa nak tuka lampu, baiki mesin potostate bagai. Power tak power awek ni semua. Sebab tu tajuk dia camtu.

Anchor Woman


Ni ha citer ni bapak lah segala lama nya...Tackey tu dah boleh jadi atuk dah gamaknya skang. ahahaha okay over skit tapi tula umor dia da berapa da sekarang ni wei. Time ni punya lah halus mulus jambu and comey...jalan citer ni best giler gak sebab pasal Tackey dok umah mak tiri dia and cemana gaya tah dia leh syok ke mak tiri dia.. ok anak anak! harom ye harom. Tapi cite ni bukan pasal cintan sangat pun. Lebih kepada struggles anchor woman tu which is mak tiri tu ha. Fuh baru ku tahu susah juga nak jadi pembaca berita. Respect ah...

Ni lah lebihnya drama jepun. Dorang takkan melalut pasal jiwang dan kejiwaan doploh pat jam. Selalunya drama or movie dorang akan highlight struggle job tu sendiri, life as family, kawan, kejiranan dan usaha tangga kejayaan. Sapa je tak inspired?

Tengok cite Good Luck, rasa nak jadi pilot. Tengok GTO, rasa nak jadi cikgu.
Tengok My boss my hero , rasa nak jadi student semula.

Most aspiring pilot seperti
saya memang takkan tak
tau lah pasal citer ni. Good Luck.


Punya power... and tu belom masuk Jpop lagi. Which is division lagu pulak. Saya tak sentuh lah anime dan Jrock sebab tak la kearah sana sangat.

Jpop dorang pun kemain... ahaha.
Kismyft2 la contohnya. Mana nak dapat idol group yang pandai nyanyi sambil main kasut roda. Perform dari kecik sampai lah besor. Nak tunggu dehut berzaman giler. Sampai saya da mula masuk era kimchi baru idol sushi ni nak debut rasmi. Adoi lah.

Kismyft2

And until now dorang antara nama besar kat Jepang tu. Yela nama pun dari JE kan. Moga sukses la korang... rasa cam membesar ngan dorang ni pun ye gak.

AAA (attack all around)


Group AAA pun dasyat....menari power. Mixed group yang saya kira mantap abes serba serbi. Yelah asal pun dari Avex kan. Haruslah rival dengan JE.

Ni kene stop dulu ni...ai kalau cakap bab ni leh tak berenti wrh jadi tesis kang. Kita sambung next.

Thank u again sebab baca♥

20 comments:

  1. Saya pun peminat power office girl. Balik sekolah bukan nak makan, tapi tunggu depan tv. Sampaikan kena piat telinga sebab tak solat. Hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahhaa kan kan..best sangat cit jepun kt tv dulu. memang ternanti nanti. Cite Power Office girl ni mmg buat saya mengilai ketawa tak berenti punye.

      Delete
  2. Hehe betul2..teringat dulu..memang tak tido malam sebab nak marathon drama diorg lol

    ReplyDelete
  3. memory betul cita jepun ni..tiba tiba rasa rindu ke zaman dulu. hukhukhuk.

    ReplyDelete
  4. Best cerita Power office girl nie dulu...

    Tapi cerita sepanjang zaman yang kita masih follow adalah kamen rider dan ultraman.. tp ultraman macam ikut x ikut je

    ReplyDelete
  5. Dulu memang peminat JPop. Power office girl tu mmg cita favorite. Best sangat.

    ReplyDelete
  6. takpernah tengok drama jpop haha T,T macam best je kalau ada masa lapang bolehlah tengok

    ReplyDelete
  7. tak pernah tengok jpop, kalau macam kpop then akan cuba tengok hehe

    ReplyDelete
  8. Citer jepun dulu2 kalau x salah 20 tahun lepas Moero Attack..kisah bola tambar tu...itu mmg tunggu depan tv
    .pernah kena bantai dengan hanger sebab asyik tgok tv je..best part minat bola tampar sampai jd wakil sekolah...hahhaa..penangan sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg moero attack? first time dgr..teringin nak tengok...tapi yes biasa dah kene bantai sebsb tengok tv hahabab

      Delete
  9. Jpop jadi ingin waktu dibangku sekolahan nih haha. nostalgia sama dramanya. Skrang lebih ke korea hhi

    ReplyDelete
  10. Adoi mngimbau ni...
    Akk mmg suka gila cerita jepun eap kalau takuya kimura yg berlakon...
    Good luck tu mmg fav sgt2

    ReplyDelete
  11. my first jdrama was "long vacation"; citer ni keluar before winter sonata kan? ^__^ masuk boarding school dah tak tengok jdrama.. tgk US/UK series pulak hahaha >.<

    ReplyDelete
  12. dulu terikut-ikut akak, dia suka tgk J-drama.... last2 kita tertengok sama. tapi sbelum korea memang jpop lah paling win kan!!!!

    ReplyDelete
  13. Dulu cite jepun famous jugak di Malaysia. Macam cite Oshin

    Skang k-drama lebih menonjol.. tenggelam terus cite jepun

    ReplyDelete
  14. Dah lama tak tengok Jdrama. Dulu minat jugak. Paling best siter oshin lah ☺

    ReplyDelete
  15. Saya tengok hak Office Girl tu dulu - memang cramp perut bila dia melawak haha

    ReplyDelete

Nyamuk oh nyamuk

Assalamualaikum ♥ Saya tak tahu lah ape kejadian sejak dua menjak ni serangan nyamuk dah macam kerajaan Thanos nak serang wakanda. Hm ...