Tuesday, 13 February 2018

Cinta gadis melayu , jejaka omputeh

Salam alayk..

Cinta itu wujudkah?
Wujudkah cinta untuk kita?

Tapi apa yang pasti cinta itu ada dan pasti dari Allah untuk setiap hambanya.

Saja nak soksek pasal kawan saya si Aten yang bertemu jodoh jejaka German. Comel je kisah cinta mereka tapi saya pendekkan lah... kirenya kenal secara internet tapi bukan tipikal sosial media orait..

Mungkin dah jodoh... mereka disatukan tepat pada hari jadi saya tiga tahub lepas. Sampai bila bila pun saya takkan lupa sebab memori tu indah sangat.

Bestfriend wedding and my birthday as one. Weeehuuu.

Syoknya ialah tengok rombongan dari Munich yang sangat excited dan comel je enjoy adat melayu kita. Siap berarak pegabf Bunga manggar cam gaya perbarisan sekolah dah weh.

comel kan semangat berbaju merah..

Pengapit lelaki dan pengapit perempuan


Merpati dua sejoli ( giteww )


Saya ingat lagi waktu makan beradab mereka teruja makan udang sambal walau pedas dan mostly dorang tak makan pedas tapi apadehal makan je...

Pecah peluh dengan cuaca Kuantan panas berdentim lagi... kesian.

Yang si pengapit tu dia punya peluh dah boleh tadah dah tapi dia buat kerja apit dengan baik malah lebih baik dari pengapit perempuan...saya dan Jojoe bergilir kot jadi pengapit pon takleh wat sehebat jejaka German tu.


awwwwww♥


Kesimpulannya jodoh itu unik kan?
Bagaimana, dimana, siapa...semua tu rahsia Allah.

Saya doakan kita semua beroleh jodoh yang baik, cinta Allah hakiki dan kasih sayang melimpah dalam hati. Amin.

2 comments:

  1. sweet jer tengok gambar2 pasangan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..comel je... happily living their life kat munich

      Delete

Nyamuk oh nyamuk

Assalamualaikum ♥ Saya tak tahu lah ape kejadian sejak dua menjak ni serangan nyamuk dah macam kerajaan Thanos nak serang wakanda. Hm ...