Friday, 26 October 2018

Simple itu sodap

Salam ♥

Hai semua apa khabar tu. Salam jumaat yang permai nan indahm Giteww.

Selalu kan kalau lunch time , standard lah Malaysian ni suka makan nasi kandar lah , nasi ayamlah, nasi padang lah... tapi korang suka tak ikan singgang?

Saya?

Sukaaaaa sangat sangat sangat sangat.
Kalau ada singgang kan, takde lauk lain oso takpe. Tapi lagi padu padanan sambal budu atau sambal belacan ala pantai timur gitu. Fuh kecur ayaq lioq.

Alkisahnya sebab malas nak beli ikan tongkol, and sebab singgang ni apa jenis ikan boleh je taram so beli la ikan selayang ni. eh sat saya sebenarnya lupa ni selayang ke apa. Ilmu ikan rendah lagi. hais.


saya sendiri lapo sebab gambo



So... berbekalkan kelamasalan extreme , saya rebus je ikan singgang pastu tetibe terajin sedikit lak so masak la skit pedal goreng kunyit. So bila kuah bergabubg dengan pedal padu kuNyit maka kekuningan lah nasik.

Haaa nampak tak portion acah diet. Berapa kali tambah pastu biarlah Allah je tahu 😂😂😂😂


Perempuan jangan di buat main main bab makan ye. Jangan !

2 comments:

  1. ikan singgang kegemaran saya...tambah makan ngan budu..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tau xpa... singgang lawannya budu dan nasi panas.. ulam timun. NGAMMMMM

      Delete

Simple itu sodap

Salam ♥ Hai semua apa khabar tu. Salam jumaat yang permai nan indahm Giteww. Selalu kan kalau lunch time , standard lah Malaysian ni suk...