Monday, 11 December 2017

Nasi ayam Aida / Maggi cheese

Salam Selasa semua...

Assalamualaikum w.b.t~
Apa khabar kalian semua? Sihat tak ni? Semoga semuanya sihat sejahtera insyaAllah amin.
So lunch time makan ape je? Nasi ayam? ehehe... saje je sebut nasi ayam sebab tadi on call ngan abah pastu dia cakap dia nak makan nasi ayam sedap Aida Corner foodcourt Kuantan.

Oho kalau kat Kuantan kan, Aida foodcourt ni banyak sangat branch tapi branch favourite saya of courselah yang dekat depan Kuantan Parade tu. Branch terawal nya. Pastu kan setiap branch dia punya specialty lelain. Cam branch kat Berjaya Megamall takdak cendol apa semua tu...

Tapi apa saja branch, dorang punya kewajipan adalah nasi ayam Aida... pergh pergh sedap.
Dari zaman skolah lagi memang suke bebenor nasi ayam deme. Bermula harga RM4 10 tahun lalu skang dah jadi RM5.20.

Hmmmmm~


sebenarnya niat nak cari gamba nasi ayam ke cendol aida ke tapi
mana ntah.... hmm menung jelah~



Okay move on from stories nasi ayam~

Oh saya tahu semua suka mi segera kan? At least 95% ( memandai je koi ) akan tergilakan mi segera nak nak nak time zaman sebelum hujung bulan lalala or student lalala or sesaje lalalala.... saya la tu!!!

Dulu selalu tengok orang letak cheese dalam maggi so cam what the.... how is the rasa? Sedap ke sedap ke sedap ke? Cam takleh diterima akal ecehceh~

Pastu satu hari tu beranikan diri ahhhh wat. Siap fefeling guna periuk korea lagi beli kat Daiso sana ( murah je dalam 2000 won kot ). Bila dah wat tu masih ragu ragu lagi cam omaigash tak berjogging ke tandas ke pasni apa semua kejadun melalut tu. Last last saya cuba.

SEDAP!!!!

Serius sedap weh....rasa lemak creamy apa semua tapi kan saya sarankan guna mi segera kari ye. Preferably jenama mamee ( kekenyalan etc etc ) tapi nak guna jenama maggi pun syiok je dah la hijack nama MAGGI CHEESE kan tetibe guna mi segera company lain. Ahaha nangis ceo Maggi.

Resipi simple nye~

Mi segera sebungkus.
Ayam skit ( if nak letak )
Bawang putih, merah dan cili api skit ( tumis )
Limau nipis ( ikut suka nak masam mana jangan masam sgt ye )
Sos cili skit.
Cheese sekeping
Telur sebijik ( ni xmo letak pun takpa )

Pas masak semua last baru letak cheese tau. Tutup api and tutup sat bekas periuk tu kasi cheese melted gitu.

Tu atas tu resipi saya je nak alter ikot kesukaan sendiri takdak hal. So far.... menggiurkan. Ahahaha... selamat mencuba gais.




nyum~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment

Pahlawan islam masa kini

Disclaimer :  Full kredit untuk Irfan sebab saya share semula sini untuk bacaan. Jenuh nak reread dari telegram. Thank you saudara.  PEJUANG...