Thursday, 13 July 2017

Nak kurus

Nak kurus.

Simple two word tapinda ulangsebut sejak belas tahun lalu....masih x kurus lagi kekdahnya. ahahahahahahhahahaha.

Okay chill la weh pempuan mana tak obses dengan kurus. Kemon la termakan lebih sikit sepinggan penuh nasi berulam lauk dihias ayam masak pedas ditaburi sambal belacan lak weii sapa nahan sape nahan... so makan tanpa rasa bersalah.

10 minit kemudian.... ADEGAN TARIK RAMBUT BERLAKU.

Mula la rasa nyesal rase tampar diri sendiri nak guling nak lari satu daerah tanpa henti konon nak bakar kalori bakar lemak turunkan lemak defisit bagai pufff pufff itu sekadar ayat manis.

Ingat kasanova je pandai bg ayat manis? eheheheh.

Bersyukur lah awak andainya awak ada body kurus tak risau even makan lima tempayan nasi arab.

Akan tetapi saya yang masih lg dalam misi nak kurus ( konon ) ni rasa nak restart dgn benda baru.

First thing first. Positive and love your process.

Berapa ramai yang sayang diri sendiri? saya tau saya ada personal issue pasal tu. Sedih kan.

Sapa nak sayang kita kalau bukan diri kita sendiri? Allah bagi badan tu satu amanah. Mari kita mulakan dengan sayang diri sendiri. Pasni start lah telan sayur minom air lima tangki Jogging satu daerah berbasikal sehingga Thailand ke apa ke buat aje.

Be happy.

Be contented.

Sayang diri sendiri.

Semua result ada titik permulaan.


-asmiera-

No comments:

Post a Comment

Nyamuk oh nyamuk

Assalamualaikum ♥ Saya tak tahu lah ape kejadian sejak dua menjak ni serangan nyamuk dah macam kerajaan Thanos nak serang wakanda. Hm ...