Kuih lidah buaya ni memang sedap ngunyah depan TV. Kalau dok ofis pun sedapngunyah kruk krak kuih ni sambil stress stresss hadap pc. Ahahah
Bahan bahannya memang simple. Tepung gandum, marjerin atau butter, garam skit, air skit...pastu uli sampai sebati. Sediakan juga pes minyak campur tepung jagung untuk calit time nak canai tu. Adun , acuan, potong, canaikan...goreng!
Pas goreng ketepikan kasi sejuk baru siap...tapi lom siap lagi. Kene blend gula pulak nak coating kuih ni.
Proses demi proses sebelum siapnya kejadian sempurna.
Setiap orang lain cara dan rasa lidah kokodelnya. Ada yang jenih nipis kecil, ada yang tebai skit. Begitu juga penggemarnya, ada pelbagai variasi kegemaran. Ada yang suke banyak layer, ada yang suka biasa je.
So kalau teringin nak makan tapi malas bebenor rasa nak try buat ( part goreng tu mencabarrrr sangat ). Meh order ngan saya meh.
Ada bekas besar (RM20)
Ada bekas kecik (RM10)
Terliur pula tengok
ReplyDelete